Att frisera sin Gudsrelation...

Joel

Ok, det kanske lät som en konstig rubrik men låt mig få en chans att förklara hur jag tänker...
Idag har jag varit hos frisören (se bild ;)) och det var på tiden som man brukar säga. Om man struntar i att klippa sig så kommer det förr eller senare att märkas och troligtvis kommer det inte vara i positiv bemärkelse som man utmärker sig. En frisyr som från början var allt man drömde om kommer med tiden att förändra sig till något annat om man inte regelbundet besöker en frisör det vill säga. Är det inte så med allt? Allt behöver arbetas på för att behållas i gott skick och inte brytas ned. Vi måste tänka på vad vi äter och hur vi rör oss om vi vill hålla oss i form fysiskt. För att en relation ska bevaras krävs det också sin beskärda del av arbete. Bilen behöver servas och listan kan göras nästan hur lång som helst.

Relationen med Gud behöver likt alla relationer arbetas på. Den behöver "friseras". Om vi tror att den sköter sig självt tar vi miste och vaknar en morgon med en "frisyr" som vi inte gillar. En Gud vi inte längre känner. Därför är det så viktigt att vi kontinuerligt söker förbättra den relationen och att vi tar tid för Gud. 

Denna vecka har vi fokus på bön, samtalet med Gud, i Södertörnkyrkan och jag skulle vilja inbjuda dig att komma och tillsammans med oss arbeta på vår Gudsrelation. Han har lovat att om vi söker så ska vi finna...

Se kalendern på www.sodertornkyrkan.se för tiderna då vi har bön denna vecka. 

Var välsignad! 
 

Att sätta fokus...

Tid

Mark 1:35
"Tidigt nästa morgon, medan det ännu var mörkt, gav han sig av därifrån och gick bort till en enslig plats, och där bad han."

Varje ny dag är fylld av möjligheter, kanske för många möjligheter. Om du är som jag kan du säkert känna att det ibland är svårt att att fokusera in på en sak. Det finns så många distraktioner i vår vardag. De kanske alla är bra på sitt sätt men om man ska göra allt får man ofta ingenting gjort.

En av de saker som lätt kan falla mellan stolarna i våra stressade liv är bönen, samtalet med Gud. Detta trots att det kanske är det viktigaste vi har. Jag tror också att bönen kan hjälpa oss att rätt prioritera allt det där andra som vårt liv är fyllt med. Jesus förstod kraften i bönen och trots att han nog inte hade särskilt svårt att fylla sina dagar med aktiviteter, ta bara allt folk som följde honom och ville ha hans uppmärksamhet, så tog han tid för bönen. Det står att han gick upp tidigt och bad. Med den handlingen satte han fokus för resten av dagen. Det står inte hur länge han bad utan bara att han gjorde det.

Låt mig få utmana dig på samma sätt som jag nu utmanar mig själv att ta en stund att be vid början av dagen. Jag tror att om vi gör det så kommer vi att upptäcka att vi får lättare att prioritera vad som är viktigt i vårt liv och vår vardag.

Var välsignad
/Joel

Ok då kör vi...

Jag

Ok efter en tids fundering så har jag nu beslutat mig för att dra igång en blogg...
Det du kommer hitta här kommer handla om mig och framför allt min tro. Eftersom jag arbetar i Södertörnkyrkan, STHLM så kommer du då och då också få lite info därifrån om vad som är på gång och vad som hänt.

Hoppas du får ut något av bloggen... skicka gärna kommentarer... vill gärna ha dina åsikter!

Var välsignad

/Joel

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0