Det går bra tills det börjar blåsa



Sitter och tittar ut genom fönstret idag. Det blåser. Ganska kraftigt faktiskt och det får mig att tänka på något av det som Jesus undervisade om.

Den som hör dessa mina ord och handlar efter dem är som en klok man som byggde sitt hus på berggrund. Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och kastade sig mot huset, men det rasade inte, eftersom det var byggt på berggrund. Och den som hör dessa mina ord men inte handlar efter dem är som en dåre som byggde sitt hus på sand. Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och störtade sig mot hans hus, och det rasade och raset blev stort." - Joh 7:24-27

Jesus talade om hur man bygger ett bra och stabilt liv. Det gör man genom att lyssna till och handla efter hans ord.

Ibland tänker vi att vi klarar det utan Gud. Det går bra på jobbet, vi är friska och allting känns som att det faller på plats. Huset känns stabilt. Tills...

...Den dag vi tittar ut och det blåser. Vinden blir kraftigare, livet börjar krångla. Helt plötsligt blir det problem på jobbet , med hälsan och i familjen. Håller huset? Det är nu det prövas.

Jesus sa att den som har lagt sin energi och sin tid på att lyssna in hans ord och bygga sitt liv efter det kommer att kunna sitta tryggt innanför sitt fönster när det blåser kraftigt utanför.

Den som inte lyssnar däremot kommer få problem. Huset håller inte och raset är ett faktum. Det handlar inte om en lite spricka i fasaden utan Jesus säger att raset blir stort.

Låt oss börja idag med att bygga vårt liv kring hans ord för igår var det stilla men idag blåser det och det skiftar ganska fort.

Var välsignad!


RSS 2.0